Waarom veel gamen niet altijd ongezond is

Zit mijn kind niet veel te lang achter de computer? Hoe ongezond is gamen eigenlijk? Raakt hij verslaafd? Nogal wat ouders maken zich zorgen over het schermgedrag van hun kind. Spellen als FIFA, World of Warcraft en Fortnite zijn razend populair en veel jongeren hangen urenlang achter een beeldscherm. ‘Spelen hoort bij een gezond leven, digitaal spelen dus ook. Dat moet geen stigma krijgen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Waarom veel gamen niet altijd ongezond is
Foto: ANP

Het factsheet (On)gezond gamegedrag van Nederlandse jongeren van het Trimbos-instituut geeft op basis van resultaten uit drie Nederlandse onderzoeken* een beeld van gamende jongeren in het voortgezet onderwijs. Het doel: helpen om gezond en (on)gezond gamegedrag in te schatten.

Ontspannende hobby

In 2018 erkende de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) gameverslaving als officiële verslaving. Maar verslaving is een lastige term, vindt Leonie Kamps, projectmedewerker bij Trimbos. ‘Spelen hoort bij een gezond leven, digitaal spelen dus ook. Voor de meeste jongeren is gamen een ontspannende hobby die niet schadelijk is. Uit onze factsheet blijkt dat gamen – zelfs als het frequent gebeurt – niet

0
609

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.