Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VSBfonds doneert aan jongerenprojecten

VSBfonds investeert twee jaar lang in jongeren die zich willen inzetten voor een ander binnen de samenleving. Via het speciaal opgezette programma Jongereninzet kunnen jongerenorganisaties een donatie aanvragen voor hun project. VSBfonds roept de organisaties op om een donatieverzoek in te dienen voor 1 april.
VSBfonds doneert aan jongerenprojecten
Foto: VSBfonds

De projecten die in aanmerking komen voor ondersteuning moeten jongeren aanmoedigen zich in te zetten voor een ander. Bijvoorbeeld voor ouderen die extra kwetsbaar zijn, voor jongeren die eenzaam zijn of buitengesloten raken. Of voor buurtbewoners die zich moeilijk staande kunnen houden door ziekte of persoonlijke omstandigheden.

Verantwoordelijkheid
‘Wij willen meer jongeren stimuleren om ook zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de samenleving. Dat kan door jongeren te laten ervaren wat hun bijdrage aan de samenleving kan zijn. Je actief inzetten voor de ander helpt daarbij’, aldus VSBfonds.

Voorwaarden
De voorwaarden zijn wel dat de ander ook echt geholpen is met het initiatief. Dat er sprake is van direct en concreet resultaat. En dat de jongeren mensen helpen die écht van hen verschillen. Bijvoorbeeld in leeftijd, in kansen, in leefwereld, zo laat VSBfonds weten.

Aanvragen
Organisaties die met en voor jongeren werken, kunnen voor 1 april een donatieverzoek insturen. Na het indienen kijken de adviseurs van het fonds naar de aanvraag. Ze leggen deze langs de criteria en voorwaarden. Ook wegen ze de aanvragen tegen elkaar. Iedereen die indient, krijgt bericht over het besluit.

Ervaring
Ook krijgen de projectleiders van de ingediende projecten de mogelijkheid om in het programma hun ervaringen uit te wisselen en om van elkaar te leren. Daarvoor organiseert VSBfonds speciale bijeenkomsten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.