Vroeg of laat eindigden we allemaal in de isoleercel’

Kwetsbare jongeren krijgen nog lang niet altijd de juiste hulp. Om daar verandering in te brengen, is er sinds deze week een actieplan van de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ) en het ministerie van VWS. ‘Als dit plan niet op alle fronten heel goed gefaciliteerd wordt, is de kans groot dat de professionals de rekening gepresenteerd krijgen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Kwetsbare jongeren krijgen nog lang niet altijd de juiste hulp.
Foto: Fotolia

‘Het voelde als een gevangenis, er heerste een angstcultuur. Vroeg of laat eindigden we allemaal in de isoleercel.’ Aldus Jason Bhugwandass (21) die ruim een jaar van zijn leven doorbracht in meerdere instellingen in de JeugdzorgPlus. We moeten af van deze gesloten jeugdhulp, vindt hij, want alle regels en tucht doen kwetsbare jongeren meer kwaad dan goed.

Achterstanden

Kwetsbare jongeren als Jason kampen vaak met gedragsproblemen – soms in combinatie met een verslaving of psychiatrische problematiek. Ze krijgen nog lang niet altijd de juiste hulp. Zo komen sommigen van hen in de gesloten jeugdhulp terecht terwijl dat niet nodig was

0
319

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.