Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorlopig stappenplan voor melding huiselijk geweld

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) loopt vooruit op de wettelijke code die er moet komen voor het melden van huiselijk geweld, kindermishandeling, genitale verminking, eergerelateerd geweld en ouderenmishandeling door instellingen en organisaties. Er is inmiddels een soort stappenplan dat instellingen en organisaties kunnen volgen.
Voorlopig stappenplan voor melding huiselijk geweld

Dat zei staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS) donderdag tijdens overleg met de Kamer over eergerelateerd geweld. Het parlement klaagde over het uitblijven van de code. Het voorstel voor de wettelijke code gaat in maart pas voor advies naar de Raad van State en wordt waarschijnlijk volgend jaar een feit. Omdat de misstanden niet snel genoeg kunnen worden aangepakt, is het stappenplan vanaf deze maand op internet te vinden (www.meldcode.nl).

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.