Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede Kamer steunt manifest ouderenzorg Hugo Borst

Het manifest dat Hugo Borst en Carin Gaemers eind oktober presenteerden om de ouderenzorg te verbeteren, kan rekenen op steun vanuit Den Haag. Een motie van de PVV, waarin verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn wordt opgeroepen in te gaan op het manifest wordt door alle leden van de Tweede Kamer gesteund.
Verpleeghuis-ANP.jpg
Het manifest dat Hugo Borst en Carin Gaemers eind oktober presenteerden om de ouderenzorg te verbeteren

Borst en Gaemers vinden dat te veel ouderen in verpleeghuizen structureel niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. ‘Wij roepen alle politieke partijen op eensgezind hun verantwoordelijkheid te nemen en zo snel mogelijk goede zorg voor alle kwetsbare ouderen in verpleegtehuizen te waarborgen. Nu en in de toekomst.’ Om dat te bereiken, stelde het tweetal een manifest op met tien punten die moeten veranderen zoals ‘Stop met het politiseren van verpleeghuiszorg’, ‘Stop de overdaad aan registratie’ en ‘Geef mantelzorgers de mogelijkheid direct maatregelen af te dwingen wanneer de kwaliteit van de zorg tekortschiet’.

Kwaliteitsverbetering

De leden van de Tweede Kamer willen dat Van Rijn per punt uit het manifest aangeeft hoe hier gehoor aan gegeven kan worden. Deze reactie wil de kamer voor begin januari ontvangen.  De staatssecretaris gaf aan graag tegemoet te komen aan de motie en beschouwt de oproep als een steun in de strijd om de kwaliteit van de verpleeghuizen te verbeteren. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.