Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vogelaarwijken Amsterdam scoren voldoende

De bewoners van de Amsterdamse Vogelaarwijken zijn in 2009 veel beter betrokken bij het opknappen van hun buurt. De Amsterdamse wijken scoren allemaal een voldoende, zo meldt Het Parool.
Vogelaarwijken Amsterdam scoren voldoende

Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg blijkt dat De Baarsjes en de Transvaalbuurt het nog het beste doen. ‘Osdorp scoort een mager zesje, omdat de wijkaanpak er meer uitgaat van de ‘professionals’ (ambtenaren en welzijnswerkers bijvoorbeeld) dan van de bewoners’, aldus de krant.

Slechte beoordeling
Vorig jaar kreeg de participatie van bewoners in de probleemwijken van hoofdstad nog een slechte beoordeling. In De Baarsjes, Bos en Lommer, Overtoomse Veld en Geuzenveld konden de onderzoekers toen zelfs geen bewoners vinden die iets zinnigs over de aanpak konden zeggen, zo blijkt uit het onderzoek. De resultaten wijzen erop dat de Amsterdamse wijkaanpak nu beduidend beter is dan die in Rotterdam en Utrecht.

Betrekken
Ella Vogelaar, voormalig minister van Wonen Wijken en Integratie, liet toen weten dat gemeenten die hun bewoners niet lieten meepraten, zouden worden gekort. De bedoeling van de wijkenaanpak was immers om de bewoners meer bij de wijk te betrekken.

Tevreden
Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) gaf de opdracht voor het onderzoek en is tevreden over de conclusies dat bewoners al meer worden betrokken bij het maken van de plannen. Het LSA komt op voor de bewoners van achterstandswijken.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Het Parool/Foto: ANP/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.