Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vogelaar wil onderzoek naar onderwijs in moskeeën

Minister Ella Vogelaar (Integratie) wil onderzoeken hoe islamitisch godsdienstonderwijs in moskeeën wordt gegeven. Daarbij moet worden gekeken naar de inhoud van het onderwijs en naar de behandeling van de kinderen.
Vogelaar wil onderzoek naar onderwijs in moskeeën

Dat zegt Vogelaar donderdag in een interview met Trouw. Ze is daarover in overleg met staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) en de Amsterdamse deelraadsvoorzitter Ahmed Marcouch.

Lijfstraffen
Aanleiding is de kritiek van Marcouch dat islamitische godsdienstlessen in moskeeën slecht uitpakken. De kinderen zouden te maken krijgen met lijfstraffen en er zou een vijandig beeld van het westen worden meegegeven. Marcouch pleit er daarom voor om islamitisch onderwijs op openbare scholen te geven.

Openbare school
Vogelaar neemt zijn signaal serieus. ‘Lijfstraffen mogen niet in Nederland. Dus er zit een justitiële kant aan.’ Ook wil ze weten of de lessen slecht zijn voor de integratie. ‘We zijn ook tegen haatzaaiende predikers.’ Volgens de bewindsvrouw is het mogelijk om islamitisch godsdienstonderwijs aan te bieden op de openbare school als de ouders daar om vragen en het neutrale karakter van de school niet wordt aangetast. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.