Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vogelaar reageert op onderzoek achterstandswijken

Oud-minister van Wonen Wijken en Integratie Ella Vogelaar is het niet eens met de conclusies in het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau waarin wordt gesteld dat haar beleid voor krachtwijken geen onderscheidend gunstig effect heeft gehad.
Vogelaar reageert op onderzoek achterstandswijken
Foto: ANP Photo

Ze neemt in het NCRV-programma Altijd Wat afstand van het rapport: ‘Het slaat nergens op dat het weggegooid geld zou zijn, want het gaat wel degelijk beter met die wijken. Ik ben er nog bij betrokken en heb dus nog steeds contact met bewoners.’

Rapport

Uit het rapport blijkt dat de zogenoemde Vogelaarwijken het qua veiligheid en leefbaarheid niet beter of slechter doen dan andere vergelijkbare wijken. Volgens het SCP gaat het met alle probleemwijken beter en Vogelaarwijken zouden zich daarin niet onderscheiden. Vogelaarwijken, ook wel krachtwijken genoemd, zijn probleemwijken die extra aandacht en geld krijgen.

Volgens Vogelaar kunnen de wijken niet op die manier tegen elkaar worden afgezet, omdat ook in die andere aandachtswijken extra is geïnvesteerd.Aftreden


De oud-minister blikt in het gesprek ook terug op haar ministerschap, de karikatuur die van haar werd gemaakt in de media en het pijnlijke gedwongen aftreden. Naar eigen zeggen een akelige ervaring, maar in de afgelopen jaren heeft ze het wel een plek kunnen geven. ‘Ik heb het nu achter me gelaten, heb geen hard feelings meer’, aldus Vogelaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.