Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier centrumgemeenten starten pilot aanpak zwerfjongeren

Federatie Opvang, MOVISIE, SGBO en Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) hebben gezamenlijk een ondersteuningsprogramma ontwikkeld voor de aanpak van zwerfjongerenproblematiek op gemeentelijk niveau. Het ministerie van VWS financiert het project.
Vier centrumgemeenten starten pilot aanpak zwerfjongeren

Verschillende centrumgemeenten hebben sterke behoefte aan praktische ondersteuning bij het ontwikkelen en uitvoeren van zwerfjongerenbeleid. Daarom hebben SGBO, MOVISIE, Federatie Opvangen SZN besloten om de handen ineen te slaan. Zij nemen de verantwoordelijkheid voor de procesondersteuning van gemeenten bij de ontwikkeling van hun aanpak van zwerfjongerenproblematiek.

Ketenaanpak
Een belangrijk thema daarbij betreft de afstemming en samenwerking tussen de verschillende partijen binnen de regio. Reden voor de moeite die gemeenten hebben met het oppakken van het probleem is het diffuse beleidskader. Zwerfjongeren vallen zowel onder jeugdzorgbeleid (tot hun 18e jaar) als onder gemeentelijk Wmo-beleid vanaf hun 18e jaar (meerdere prestatievelden). Daardoor is de inzet voor hen soms versnipperd.

Pilot
Om tegemoet te komen aan de behoefte aan praktische ondersteuning bij het ontwikkelen en uitvoeren van het zwerfjongerenbeleid hebben de vier samenwerkingspartners dit tweejarige ondersteuningsprogramma opgesteld. Aan de pilot nemen vier centrumgemeenten deel. Zij zullen de opgedane kennis en ervaring uit de pilott doorgeven aan andere gemeenten. (Bron: Federatie Opvang)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.