Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verzorgende weg na mishandeling

Een medewerkster van het Willem Dreeshuis in Den Haag is ontslag aangezegd, omdat ze een bejaarde bewoonster van het huis heeft mishandeld. Een woordvoerder van het Willen Dreeshuis heeft dat maandag laten weten.
Verzorgende weg na mishandeling

De medewerkster had de vrouw onder meer urenlang op de grond laten liggen nadat ze uit bed was gevallen. De verzorgende is meteen op non-actief gezet na een uitspraak van de Landelijke Beroepscommissie Klachten (LBK).

Geluidsopnamen
De dochter van de bejaarde vrouw had de zaak aangekaart bij de LBK. Bij de behandeling van de klacht waren geluidsopnamen te horen die de dochter stiekem in de kamer van haar moeder had gemaakt. Daarop was ook te horen dat de vrouw ’s nachts urenlang op de grond lag. De LBK heeft de handelwijze van de verzorgende ontoelaatbaar genoemd.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.