Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verwijsindex stroomlijnt hulpverlening aan risicojongeren

De gemeenten die op dit moment proefdraaien met de Verwijsindex Risicojongeren, zijn positief over dit systeem. De hulpverlening werkt minder langs elkaar heen, zo schrijft de Volkskrant.
Verwijsindex stroomlijnt hulpverlening aan risicojongeren

In het systeem worden signalen vastgelegd van hulpverleners, leerplichtambtenaren en politie, als die zich zorgen maken over een jongere. Als er meer signalen over dezelfde jongere binnenkomen, worden de hulpverleners van elkaars signaal op de hoogte gesteld. Dan weten de hulpverleners van elkaar wat ze doen en wordt er niet langs elkaar heen gewerkt.

Experiment

Rotterdam is een van de ongeveer dertig gemeenten die al met het systeem werken. De gemeente sluit volgende week een convenant met minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) voor een experiment, waarin Rotterdam de gegevens uit het Elektronisch Kind Dossier (EKD) koppelt aan de Verwijsindex. Dan kunnen ook gegevens van de ouders, over bijvoorbeeld verslaving of psychiatrie, aan het EKD worden gekoppeld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.