Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vertrokken zorgmedewerker kan zich melden

Zorgmedewerkers die met de stille trom zijn vertrokken, worden door vakbond NU’91 opgeroepen dit te melden. Het aantal ontslagen in de zorg zou volgens het UWV en de politiek wel meevallen, maar de vakbond denkt daar anders over.
ontslag zorg
Foto: ANP XTRA

Verzorgenden en verpleegkundigen van wie een tijdelijk contract niet is verlengd of die een vaststellingsovereenkomst (ontslag met wederzijds goedvinden) hebben getekend, kunnen dit melden via de online NU Check. NU’91 zegt dat deze zorgmedewerkers met de ‘stille trom’ vertrokken zijn, want in deze gevallen hoeft er geen ontslag aangevraagd te worden.

Discussie

De vakbond wil graag de stand van zaken weten om met die informatie een discussie over de gevolgen van de hervorming van de zorg te kunnen voeren. Ook zorgmedewerkers die collega’s hebben zien vertrekken mogen dat vertrouwelijk en anoniem melden. De vakbond wil voor de zomervakantie de balans opmaken en in Den Haag en bij de werkgevers in de zorg aan de bel trekken.

Ga hier naar de online NU Check >>

 

De grootste thuiszorgorganisatie van Nederland gaat 650 banen schrappen en wordt gedwongen loon van duizenden medewerkers te verlagen. Een sociaal slagveld volgens directeur Jongstra. Lees meer >>

1 REACTIE

  1. Heel goed dat NU’91 nu ook van zich laat horen. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Zou mooi zijn als NU’91 ook de volkspetitie gaat steunen van de andere vakbonden CNV en FNV. Op de websites van FNV en CNV staat een link waar je de volkspetitie ‘Red de Zorg’ kan tekenen. Doen zou ik zeggen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.