Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Verlies Cordaan thuiszorg door wanbeleid in het verleden’

De thuiszorg blijft het zorgenkind van Cordaan. Vorig jaar leed dit onderdeel van de Amsterdamse zorgorganisatie 3,8 miljoen euro verlies. Een erfenis van het wanbeleid bij het noodlijdende Amsterdam Thuiszorg dat anderhalf jaar geleden werd overgenomen, stelt Cordaan.
'Verlies Cordaan thuiszorg door wanbeleid in het verleden'

Dagblad Het Parool meldt dat de winst uit de andere takken van Cordaan (ggz, verpleegzorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en paramedische zorg) wordt tenietgedaan door het verlies bij de thuiszorg. Dat blijkt uit het jaarverslag van 2009. In 2008 nam Cordaan twee derde van Amsterdam Thuiszorg over dat de laatste twee jaar voor overname al acht miljoen euro per jaar verlies maakte.

Balkenendenorm
Ondanks de tegenvallende resultaten verdienden voorzitter Eelco Damen en vice-voorzitter Karel Verwey vorig jaar respectievelijk 254.159 en 219.518 euro exclusief onkostenvergoedingen en premies, zo meldt het dagblad. Dat is flink meer dan de Balkenendenorm van 188.000 euro.

Alarmdiensten
Het ziekteverzuim en diensten als de alarmopvolging zorgen voor grote kostenposten in de thuiszorgtak, stelt Katja Hoorn, directeur Cordaan Thuiszorg, in het artikel. Bij alarmopvolging staat het personeel de hele nacht stand-by, terwijl er maar enkele meldingen komen. Volgens Hoorn zijn die diensten wel heel belangrijk, want daarmee kunnen ouderen langer thuis blijven wonen.

Winst
De zorgorganisatie verwacht in 2010 winst te maken met de thuiszorg, door vooral veel te besparen op huisvesting. Door veel dure uitzendkrachten te vervangen door eigen personeel in de gehandicaptenzorg, was die tak van Cordaan winstgevend: een verlies van 1,7 miljoen werd omgezet in een winst van ruim drie ton.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn ook op Twitter >>

Bron: Het Parool/Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Bij onze thuiszorg werkt onze ambulante nachtdienst vanuit een verzorgings/verpleeghuis. Dus als er géén oproepen zijn of vooraf gesproken nachtzorg werkt deze zorgverlener mee in het huis. Deze constructie bestaat al bijna 10 jaar, als ik het goed onthouden heb.
    En soms is deze thuiszorgnachtdienst een achterwacht voor andere verpleeg-of verzorgingshuizen van onze organisatie wanneer er een verpleegkundige in de nachtdienst is uitgevallen.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.