Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar weer van start

Ken jij die ene sociaal werker die vol energie en passie zijn of haar vak uitoefent? Die altijd vernieuwende ideeën heeft en voor wie geen brug te ver is? En daar ook nog eens bevlogen over kan vertellen?
Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar weer van start

Dan kan hij of zij misschien wel de nieuwe Sociaal Werker van het Jaar worden! De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van sociaal werker. Je kan ‘jouw’ sociaal werker aanmelden van 11 september tot en met 22 november 2019.

Wat levert de titel op?

De Sociaal Werker van het Jaar 2019 is in 2019 een jaar lang ambassadeur van het sociaal werk. Dat houdt in dat de winnaar mogelijk wordt gevraagd voor gastcolleges, lezingen, debatten of (regionale) publiciteit in dat jaar. De winnaar ontvangt 1000 euro om te besteden aan een project in wijk, stad of leefgebied. Ook mag de winnaar deelnemen aan een scholingsactiviteit naar keuze (ter waarde van 795 euro). De rest van het prijzenpakket blijft nog een verrassing.

Hoe draag je een sociaal werker voor?

Je kunt een sociaal werker voordragen door het online formulier in te vullen. Na 22 november 2019 worden alle voordrachten beoordeeld door een vakjury. Deze vakjury, die bestaat uit vertegenwoordigers van onder andere Sociaal Werk Nederland, BPSW, FNV/CNV en een sociaalwerkorganisatie, selecteert drie genomineerden en bepaalt vervolgens voor vijftig procent wie de winnaar wordt. Gedurende de maand februari staan drie filmpjes van de genomineerden online. Op basis van die filmpjes kunnen bezoekers van de website van Zorg+Welzijn stemmen op hun favoriete sociaal werker. De stemmers  op de filmpjes bepalen, samen met de bezoekers van de Dag van de Sociaal Werker op 13 maart 2019, de overige vijftig procent.

Meer weten over de verkiezing, de spelregels, de jury, eerdere winnaars en de voorwaarden? Kijk dan ook eens op de verkiezingspagina >>

Initiatief

De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2019 is een initiatief van FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland gezamnelijk. De verkiezing wordt georganiseerd door arbeidsmarktorganisatie FCB, met ondersteuning van Zorg+Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.