Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar van start

Zorg+Welzijn en arbeidsmarktorganisatie FCB gaan vanaf vandaag weer op zoek naar de Sociaal Werker van het Jaar. Ken je een sociaal werker die innovatief, creatief en vooruitstrevend is? En die een echte ambassadeur is van het sociaal werk in deze tijd van vernieuwing? Draag hem of haar dan voor als kandidaat voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2017.
logo-2017-groter.jpg

Vanaf 1 september tot 1 december kunnen collega’s, cliënten of andere betrokkenen een sociaal werker voordragen voor de verkiezing. Dit kan je doen door hier een formulier in te vullen waarin je beschrijft waarom ‘jouw’ sociaal werker deze titel echt verdient.

Wat levert de titel op?

Niet alleen is de winnaar een jaar lang ambassadeur van het sociaal werk, maar hij of zij ontvangt ook een bedrag voor een scholingsactiviteit (795 euro) en een bedrag om te besteden aan een project in zijn/haar wijk (1000 euro). Voor Nora el Abdouni, de huidige Sociaal Werker van het Jaar, heeft de titel veel opgeleverd: ‘Mijn netwerk is vergroot en ook staat Pretty Woman, de organisatie waar ik voor werk, beter op de kaart. Ook heb ik dit jaar meer ruimte gekregen om mijn eigen visie op sociaal werk of belangrijke onderwerpen te delen met externe collega’s en nieuwe sociaal werkers zoals studenten. Ik benut deze ruimte voor thema’s als seksualiteit en intercultureel werken.’

Op 8 december 2015 werd Nora el Abdouni gekozen tot Sociaal Werker van het Jaar 2015. Zij nam de titel over van participatiemakelaar Jenny Zwijnenburg. Lees meer >>

Hoe draag je een sociaal werker voor?

Je kunt een sociaal werker voordragen door hier het online formulier in te vullen. Na 1 december 2016 worden alle voordrachten beoordeeld door een vakjury en worden drie genomineerden geselecteerd. Vervolgens kan iedereen in de maand februari 2017 stemmen op drie filmpjes die worden gemaakt van de kandidaten. Deze stemmen bepalen samen 25 procent van de einduitslag. De winnaar wordt bekend gemaakt op De Dag van de Sociaal Werker op 15 maart, waarbij het publiek ook 25 procent van de stemmen bepaalt. De vakjury bepaalt de overige 50 procent.

Initiatief

De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2017 is een initiatief van FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland. De verkiezing wordt georganiseerd door arbeidsmarktorganisatie FCB, in samenwerking met mediaplatform Zorg + Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.