Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar van start

Zorg+Welzijn en arbeidsmarktorganisatie FCB gaan vanaf vandaag weer op zoek naar de Sociaal Werker van het Jaar. Ken je een sociaal werker die innovatief, creatief en vooruitstrevend is? En die een echte ambassadeur is van het sociaal werk in deze tijd van vernieuwing? Draag hem of haar dan voor als kandidaat voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2018.
Logo-Sociaal-Werker-van-het-Jaar-2018-vierkant.jpg
Ken je een sociaal werker die innovatief

Vanaf 4 september tot en met 1 december kunnen collega’s, cliënten of andere betrokkenen een sociaal werker voordragen voor de verkiezing. Dit kan je doen door hier een formulier in te vullen waarin je beschrijft waarom ‘jouw’ sociaal werker deze titel echt verdient.

Wat levert de titel op?

De Sociaal Werker van het Jaar 2018 is in 2018 een jaar lang ambassadeur van het sociaal werk. Dat houdt in dat de winnaar mogelijk wordt gevraagd voor gastcolleges, lezingen, debatten of (regionale) publiciteit in dat jaar. De winnaar ontvangt 1000 euro om te besteden aan een project in de wijk. Ook mag de winnaar deelnemen aan een scholingsactiviteit naar keuze (ter waarde van 795 euro). De rest van het prijzenpakket blijft nog een verrassing.

Mariska Overgaag is de huidige Sociaal Werker van het Jaar. Ze is oprichter van Meldpunt Emma (Eerder Melden, Minder Achterstanden). ‘Mensen zijn blij als er iemand van EMMA voor de deur staat. Wij komen niks halen, maar iets brengen.’ Lees meer >>

Hoe draag je een sociaal werker voor?

Je kunt een sociaal werker voordragen door hier het online formulier in te vullen. Na 1 december 2017 worden alle voordrachten beoordeeld door een vakjury. Deze vakjury selecteert drie genomineerden en bepaalt vervolgens voor vijftig procent wie de winnaar wordt. Gedurende de maand februari staan drie filmpjes van de genomineerden online, waarop vervolgens gestemd mag worden. De stemmers  op de filmpjes bepalen, samen met de bezoekers van de Dag van de Sociaal Werker op 14 maart 2018, de overige vijftig procent.

Initiatief

De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2018 is een initiatief van FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland. De verkiezing wordt georganiseerd door arbeidsmarktorganisatie FCB, in samenwerking met Zorg + Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.