Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Vanaf het begin van het misbruik dacht ik: oei, het ligt aan mij’

Mandy Sleijpen (35 jaar) heeft 'een strippenkaart bij de therapeut om af en toe weer dingen aan te pakken.' Zij is misbruikt door haar opa. 'Het is minder erg om jezelf uit te schakelen dan om ervoor uit te komen dat je bent misbruikt.'
Foto: Adriaan Wirtz

‘Ik heb me jarenlang schuldig gevoeld. Vanaf het eerste moment van het misbruik dacht ik: “oei, ik ben fout als dit uitkomt”. Mijn opa zei dat ik naar de gevangenis zou gaan als ik iets zou verklappen. Ik wilde hem ook niet verliezen, want ik hield van hem. Dan is het als kind minder erg om jezelf even uit te schakelen tijdens het misbruik dan om ermee voor de dag te komen.’

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.