Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UWV en GGZ Nederland sluiten convenant arbeidsparticipatie

UWV en GGZ Nederland gaan samenwerken om de arbeidsparticipatie van mensen met psychische stoornissen te bevorderen. De organisaties hebben daartoe een overeenkomst ondertekend.
UWV en GGZ Nederland sluiten convenant arbeidsparticipatie

Arbeidsparticipatie kan volgens beide partijen het functioneren van mensen met een psychische stoornis verbeteren en terugval voorkomen. Maar dan is effectieve ondersteuning wel noodzakelijk, menen ze. De samenwerking is gericht op het behouden van werk of het aanbieden van een effectieve re-integratie.

Kennis
UWV en GGZ Nederland hebben onder meer afspraken gemaakt over het het werkproces en over kennisoverdracht. Ggz-behandelaars moeten meer kennis krijgen van de regelgeving van het UWV. En UWV-verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen moeten hun kennis over psychiatrische aandoeningen vergroten. Ook gaan de partijen best practices op het gebied van behoud van werk en effectieve re-integratie verspreiden.

Bron: ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.