Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitzendbureaus: Wajongers aanstellen voor Wajongers

Uitzendbureaus gaan vijftig Wajongers aanstellen. ‘Organisaties kunnen zelf ervaren wat het is om met Wajongers te werken en hen te bemiddelen naar andere werkgevers.’ Aldus Aart van der Gaag, directeur van branchevereniging voor uitzendbureaus ABU.
Uitzendbureaus: Wajongers aanstellen voor Wajongers

De uitzendbranche wil zonodig passende bananen voor jonggehandicapten creëren door taken af te splitsen van andere functies. Daarvoor worden speciaal aangewezen coördinatoren aangesteld. Uitzendbranche ABU wil met de aanstelling van vijftig Wajongers de arbeidsmarkt voor hen ‘openbreken’.

Motivatie
Dat zegt Aart van der Gaag, directeur van Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) . ‘Ruim een derde van de meer dan 700.000 uitzendkrachten heeft een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kan een langdurige werkloze zijn of iemand met een handicap. Voor ons geldt niet de beperking maar de motivatie van de kandidaten om aan de slag te willen. Wij kunnen veel voor jong gehandicapten betekenen en onze bijdrage leveren voor een nieuwe start voor deze jongeren op de arbeidsmarkt. Vijftig plaatsingen is wat ons betreft het begin.’

Eigen inkomen
Nederland telt zo’n 200.000 Wajongers. In januari is een wet van kracht geworden die bepaalt dat Wajongers bij reguliere bedrijven aan de slag moeten gaan om hun eigen inkomen te verdienen. Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) begeleidt de Wajongers naar een passende baan, maar stelt dat het moeilijk is een ‘passende werkgever’ te vinden.

Rijp
Van der Gaag zegt in dagblad Trouw dat er nog veel vooroordelen weggenomen moeten worden bij werkgevers én werknemers: ‘Laten we eerlijk toegeven dat er wel iets wordt gevraagd van collega’s. Wajongers hebben ondersteuning nodig. Als manager moet je de organisatie er rijp voor maken.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ABU Algemene Bond van Uitzendondernemingen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.