Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twaalf miljoen voor proef maatschappelijke stage

Komend schooljaar volgen ruim 61.000 middelbare scholieren een maatschappelijke stage van ten minste 30 uur. Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) stelt hiervoor twaalf miljoen euro beschikbaar. Zij maakte dit vandaag bekend tijdens de landelijke opening van het middelbare schooljaar in Nijmegen.
Twaalf miljoen voor proef maatschappelijke stage

Komend schooljaar wordt gebruikt om de invoering van de maatschappelijke stage zoveel mogelijk te stimuleren en betrokkenen van elkaar te laten leren. De proef bestaat uit 21 pilots. Hieraan doen ongeveer 275 scholen en een veelvoud aan maatschappelijke organisaties mee, verspreid over heel Nederland. (Foto: Marja van Bijsterveldt, Ministerie OCW)

Ervaring
Via deze proef kunnen zij ervaring opdoen om een goede invoering per 2011 mogelijk te maken. Vanaf dat schooljaar lopen alle middelbare scholieren een maatschappelijke stage.

Samenleving
Tijdens deze stage gaan jongeren bijvoorbeeld vrijwillig in een buurthuis werken. Ze maken nieuwkomers wegwijs in hun stad of buurt. Of coachen jongeren die het moeilijk hebben op school. Door zelf als vrijwilliger mee te draaien, kunnen jongeren de samenleving nog veel beter leren kennen.

Prioriteiten
De officiële opening van het middelbare schooljaar vond dit jaar plaats op het Kandinsky College in Nijmegen, omdat de school dit jaar winnaar is geworden van de ‘Gouden Schoolbank’, de jaarlijkse prijs voor de beste (vmbo) school. Van Bijsterveldtstond bij de opening van het middelbare schooljaar stil bij de belangrijkste prioriteiten voor de komende jaren: het verbeteren van de taal- en rekenprestaties, het voorkomen van voortijdig schooluitval en de invoering van de maatschappelijke stage. (OCW)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.