Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TSN-medewerkers leggen werk neer

Medewerkers van thuiszorgorganisatie TSN leggen donderdag en begin volgende week op verschillende plaatsen in Nederland het werk neer. TSN maakt naar verwachting woensdag nog omstreeks 12.00 uur zijn faillissement bekend.

Met de staking wil vakbond FNV de eis kracht bijzetten dat de TSN-medewerkers onder dezelfde arbeidsvoorwaarden kunnen doorwerken voor een andere baas. Ook willen zij bij dezelfde cliënten blijven. Voor 55 procent van de TSN-medewerkers, meer dan 6000 mensen, is dat nog niet geregeld. De stakers eisen duidelijkheid.

Uitstel van betaling

TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland met 12.000 medewerkers en ruim 40.000 cliënten. Het bedrijf kwam echter in financiële nood en moest veel werknemers op straat zetten. Ook probeerde het de lonen van medewerkers eenzijdig te verlagen, maar daarin werd het door de rechter teruggefloten. Eind november kreeg het bedrijf uitstel van betaling.

Buurtzorg

Inmiddels zijn ruim 4000 medewerkers overgenomen door een andere thuiszorgorganisatie, waaronder Buurtzorg Nederland. Vakbond CNV zegt dat ongeveer 4000 werknemers  redelijke vooruitzichten om ander werk te vinden. Zij én de overige 4000 medewerkers kunnen gebruik maken van het banenplan. Van Rijn stelt 10 miljoen euro beschikbaar om ontslagen werknemers bij TSN en Verian te helpen bij het vinden van nieuw werk. De komende weken zullen zij een brief ontvangen waarin het begeleidingstraject wordt uitgelegd. 

Den Haag

Buurtzorg Nederland gaat de thuiszorg in ieder geval uitvoeren in Den Haag en neemt alle 612 TSN-medewerkers in Den Haag in dienst. Zij houden hun salaris en arbeidsvoorwaarden. TSN heeft ongeveer 3000 cliënten in de hofstad. Zij gaan op 25 april over naar Buurtzorg.

Minstens 3350 medewerkers van TSN Thuiszorg behouden hun baan en hun salaris. Ze kunnen aan de slag bij Buurtzorg Nederland of bij andere aanbieders die het werk willen overnemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.