Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toekomstig sociaal domein vraagt om andere invulling van opleidingen

Het sociaal domein is in 2030 veranderd. Door de vergrijzing wonen er meer mensen met chronische ziekten en een complexe zorgvraag thuis. Dit doet een beroep op andere vaardigheden van professionals in het sociale domein, aldus een onderzoek van de Academie voor Gezondheidszorg van Avans Hogeschool in samenwerking met Transvorm, een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant. Opleidingen voor het sociaal domein dienen hier met nieuwe curricula op in te spelen.
Foto: iStock

Zorg- en hulpverleners die in 2030 bij mensen thuis over de vloer komen, hebben naast de capaciteiten die ze nu bezitten andere vaardigheden nodig. Vaardigheden die eigenlijk nu al van ze worden gevraagd, maar die nog niet voldoende terugkomen in de curricula van opleidingen voor het sociale domein. Dat is volgens Cindy de Bot, docent-onderzoeker Verpleegkunde bij Avans, een belangrijke boodschap van het onderzoek: ‘Wij moeten hier in de onderwijsprogramma’s voor functies in het sociaal

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.