Tim Robbe: ‘Versoepeling aanbesteding kan keuze van cliënten beperken’

Minister Hugo de Jonge wil soepelere regels voor aanbesteding van jeugdhulp en Wmo bepleiten in Brussel. De sector heeft last van zware administratieve lasten, en dat moet minder. Een goed streven, vindt ook jurist Tim Robbe. ‘Maar het grote gevaar is dat de keuzevrijheid van cliënten en van professionals wordt beperkt.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto iStock

Minister Hugo de Jonge (VWS) gaat bij de Europese Commissie pleiten voor versoepeling van de Europese aanbesteding voor de jeugdhulp en Wmo. Bij aanbestedingen moeten aspecten als lokaal partnerschap en samenwerking van jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning zwaar kunnen meewegen. ‘Een mooi streven, maar het gevaar is dat dit streven doorschiet waardoor de keuzevrijheid van de cliënt voor verschillende aanbieders wordt beperkt’, zegt jurist Tim Robbe.

Aanbestedingsregels

Het idee van de minister is dat de Europese aanbestedingsregels niet meer hoeven worden gevolgd, als gemeenten een beperkt aantal aanbieders contracteren. Dan hebben gemeenten ook minder administratieve lasten en minder gedoe met het

0
938

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.