Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie om armoede en schulden te bestrijden

Projecten die armoede tegengaan en voorkomen dat mensen in de schulden komen, kunnen een subsidie aanvragen bij het rijk. Staatssecretaris Jetta Klijnsma stelt hier vier miljoen euro voor beschikbaar.
1-geld-Fotolia.jpg
Projecten die armoede tegengaan en voorkomen dat mensen in de schulden komen

De hele maand februari kunnen subsidieaanvragen ingediend worden voor projecten die het komende jaar gaan lopen. Deze projecten moeten ook op de lange termijn armoede en schulden tegengaan en op het hele land effect hebben, bijvoorbeeld doordat ze uit te rollen zijn naar andere plaatsen. Ze worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Steun in de rug

De staatssecretaris wil medewerkers van organisaties die mensen in de financiële problemen bijstaan en vrijwilligers graag een steun in de rug geven: ‘Door projecten te ondersteunen die landelijke betekenis hebben en die een duurzame bijdrage leveren aan het tegengaan van armoede en schulden.’

De armoede in Nederland is in 2012 jaar sterk toegenomen. Zo’n 1,2 miljoen mensen hebben eigenlijk te weinig geld om rond te komen (CBS). Lees alles over dit onderwerp in ons Dossie Armoede >>

Kwetsbare groepen

De projecten moeten gericht zijn op kwetsbare groepen. Klijnsma noemt daarbij met name kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen, jongeren met financiële problemen, alleenstaande oudergezinnen, huishoudens met een langdurig laag inkomen en niet-westerse huishoudens. Een andere vereiste om in aanmerking te komen voor de subsidie is dat de indieners van een project zelf voor minimaal 25 project van de financiering zorgen.

Klik hier voor meer infmoratie of om direct een subsidie aan te vragen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.