Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Strakker toezicht Hilversum op vrouwenopvang

Hilversum gaat betere afspraken maken over toezicht op de opvang van vrouwen die slachtoffers zijn van seksueel geweld en mishandeling. Dat zei een gemeentewoordvoerder naar aanleiding van het rapport van een onderzoekscommissie naar Opvangcentrum Het Gooi. Daarin werd de rol van de gemeente als opdrachtgever bekritiseerd.
Strakker toezicht Hilversum op vrouwenopvang

Volgens de woordvoerder gaat de gemeente verder alle aanbevelingen in het rapport overnemen. Het huidige centrum wordt per zo snel mogelijk gesloten, de subsidiekraan van ongeveer zes ton per jaar gaat dicht en Hilversum gaat kijken naar het opzetten van een nieuw opvangcentrum, waarbij ze een grotere instelling gaat benaderen om dat uit te voeren.

Opspraak
Opvangcentrum Het Gooi raakte in april in opspraak nadat een aantal vrouwen met hun kinderen het centrum ontvluchtte vanwege de slechte leefsituatie en intimidatie door de directie. De directie werd toen op non-actief gesteld.

Strenge huisregels
Het rapport van de commissie bevestigt veel van de klachten en spreekt over te krappe huisvesting en te strenge huisregels. Te mondige vrouwen werden weggestuurd met zwijgplicht, andere vrouwen die een fout begingen moesten een verklaring ondertekenen van ‘onverantwoord moederschap’. De vrouwen uit het centrum zijn nu ondergebracht elders in het land.

(Op de foto: medewerkers van de vrouwenopvang nemen deel aan een demonstratie tegen huiselijk geweld)

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.