Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Stempas op tijd aan gehandicapte geven’

Instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking moeten stempassen tijdig uitreiken aan hun bewoners. Dat zal staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) hen nogmaals op het hart drukken met het oog op de Kamerverkiezingen van 9 juni.
'Stempas op tijd aan gehandicapte geven'

De staatssecretaris antwoordde maandag op vragen van de Tweede Kamer dat ze het ontoelaatbaar vindt dat mensen met een verstandelijke beperking soms hun stempas niet krijgen. De Kamer had aan de bel getrokken na berichten dat de instellingen waar deze mensen verblijven hun stempassen soms weggooien.

Schering en inslag
Volgens de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is dit geen schering en inslag, maar Bijleveld is ter ore gekomen dat het wel voorkomt. Haar voorganger had verpleeg- en verzorgingshuizen ook al op het hart gedrukt bewoners hun stempas niet te onthouden.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.