Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stem op jouw Sociaal Werker van het Jaar!

Sociaal werk mag meer gezien worden. En daarom zetten we ook dit jaar drie sociaal werkers in de spotlights. Ontmoet de genomineerden voor de verkiezing van 2023 en stem op jouw favoriet!

 

Yamina Ayadi

Yamina werkt bij TeamToekomst waar ze zich inzet voor kinderen en gezinnen in Rotterdam. Ze begon daar als vrijwilliger en is nu het gezicht van de wijk. Ze heeft 28 kinderen onder haar hoede waarmee ze samen aan hun doelen werkt. En met een mbo-4 diploma op zak start ze nu de hbo-opleiding Social Work. Zo kan ze gezinnen niet alleen ondersteunen vanuit haar gevoel dat ze het juiste doet, maar kan ze het ook vanuit methodieken onderbouwen.

“Ik doe dit werk echt vanuit mijn hart. Ik word blij als gezinnen weer veerkrachtig en weerbaar zijn en mee kunnen doen!” – Yamina Ayadi
Bekijk de video van Yamina
Bekijk de video van Yamina

 

Juul van Schaijk

Juul werkt als sociaal werker bij Farent. Ze zet zich in voor de inwoners van Oisterwijk en omgeving. Vertrouwen, verbinding en transparante communicatie zijn voor haar superbelangrijk. Ze richt zich niet alleen op de uitvoering, maar denkt ook graag mee over beleid, visie en profilering. Naast haar werk bij Farent is Juul maatschappelijk werker in het voortgezet onderwijs. Zo kan ze ook daar haar steentje bijdragen.

“Er echt voor de mensen zijn, dat is wat ik wil bereiken. De uitdaging is hoe we dat kunnen doen. We moeten daarvoor naast inwoners staan, maar ook oog houden voor de perspectieven van onze eigen organisatie en die van de samenleving.” – Juul van Schaijk
Bekijk de video van Juul
Bekijk de video van Juul

 

M’hamed Yahia

M’hamed vindt het heel mooi dat hij mensen kansen kan bieden. Niet iedereen kan het op eigen kracht, soms hebben mensen een duwtje nodig. Als sociaal werker bij LEVGroep in Helmond focust hij zich op het ondersteunen en faciliteren. Hij pakt daarbij zelf een bescheiden rol. Samen kunnen mensen veel aan. Hij doet dat vanuit vertrouwen. Want als je vertrouwen geeft, dan krijg je het ook terug.

“Soms hebben ze een duwtje nodig, want niet iedereen kan het op eigen kracht. Met mijn duwtje verbind ik mensen met elkaar.” – M’hamed Yahia
Bekijk de video van M’hamed
Bekijk de video van M’hamed

 

Je kunt tot en met 19 mei (17.00 uur) stemmen. Tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk op woensdag 24 mei 2023 maken we bekend wie de winnaar is. Hoe meer mensen voor sociaal werkers stemmen, hoe beter. Stem nu op jouw favoriet!

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.