Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stagefonds subsidieert stages in zorg en welzijn

Organisaties die stageplaatsen bieden aan studenten van zorgopleidingen, komen mogelijk in aanmerking voor een subsidie uit het Stagefonds van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In totaal is er 112 miljoen euro beschikbaar om studenten te begeleiden. Subsidie aanvragen kan tot 1 oktober.
Stage-AdobeStock.jpg
Organisaties die stageplaatsen bieden aan studenten van zorgopleidingen

Vanuit het ministerie zijn half augustus verschillende organisaties in de zorg en welzijnssector aangeschreven die in het schooljaar 2016-2017 stageplaatsen aanboden. Zij worden opgeroepen om een subsidieaanvraag te doen voor de geboden stageplaatsen. Ook organisaties die geen brief hebben ontvangen, maar wel in aanmerking denken te komen voor de subsidie, kunnen een aanvraag indienen.

Uitkering achteraf

Subsidie uit het Stagefonds wordt achteraf uitgekeerd. Op die manier kunnen de daadwerkelijk gerealiseerde stageplaatsen gesubsidieerd worden. De subsidieronde die nu open staat, is dan ook een subsidieaanvraag over het schooljaar 2016-2017. De subsidieronde staat open tot 1 oktober.

Voorwaarden

De subsidieregeling geldt voor stageplaatsen die worden geboden aan studenten van HBO-, MBO- en particuliere opleidingen. Meer informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure is te vinden op de website van het Stagefonds Zorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.