Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

‘Sponsoring FC Groningen logisch gevolg marktwerking’

De sponsoring van FC Groningen door Thuiszorg Groningen is nu eenmaal het gevolg van de marktwerking. Dat zegt directeur Filia Kramp tegen RTV Noord. Door de privatisering is de thuiszorginstelling nu een bedrijf en zo handelen we nu ook, aldus Kramp.
'Sponsoring FC Groningen logisch gevolg marktwerking'

Door de voetbalclub te sponsoren wil de zorgorganisatie laten zien hoe ze in de Groninger gemeenschap staat. De reacties op de investering van 80.000 euro zijn niet mild. Vooral de SP, maar ook de ouderenbond ANBO is verbaasd dat dit geld niet voor de zorg wordt gebruikt.

Marketing
Thuiszorg Groningen laat weten dat het geldbedrag onderdeel uitmaakt van het marketingbudget en niet van het zorgbudget. De investering verandert kortom niets aan de zorg die nu gegeven wordt. ‘Of we zijn een markt en zo gaan we het ook doen. Of het wordt weer gereguleerd, maar dan zijn wij de eersten die iedere uiting die niet over zorg gaat, meteen afschaffen’, aldus de directeur.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Bron: RTV Noord

7 REACTIES

  1. Indien thuiszorg Groningen als doel heeft om te midden van de Groningers te staan, zoals mevrouw zegt, kan de beter een optreden van Franz Bauer in een aantal zorginstellingen sponsoren, of een busreis door de provincie voor alleenstaande ouderen, of voor een bezoel aan een dierentuin, met als ondertitel op- de bus: mede mogelijk gemaakt door Thuiszorg Groningen.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik ben het helemaal eens met Filia Kramp. De overheid wil marktwerking, dus moeten ze niet gaan piepen als organisaties zich conform gaan gedragen. Als de marktwerking wordt teruggedraaid, wil Filia Kramp het zo weer terugdraaien. Gewoon een goede manager, dus (andere omstandigheden, ander beleid). Als we in Nederland er zo’n last van hebben (gezien de reactie), laat dit dan een signaal zijn om het te veranderen. De zorg zelf zat heus niet op marktwerking te wachten…

  4. Weg met heel dat bestuur en Raad van Toezicht! Maffia praktijken! Het is werkelijk te gek voor woorden dat iemand zo´n beslissing kan nemen met gelden die direct aan de client te horen worden besteed. En ik maar als zelfstandige me de pleuris werken om een bestaan te kunnen hebben! Alles moet goed verantwoord worden tot op de laatste cent.Nee, het kan veeeeel beter maar niet op deze manier! Eruit met die handel!

  5. Ik ben van mening dat de voltallige directie en alle leden van de raad van toezicht van Thuiszorg Groningen onmiddellijk ontslagen zouden moeten worden. Welke maatregelen neemt het Zorgkantoor?
    Voor deze cynische gang van zaken is geen enkele rechtvaardiging. De verantwoordelijken moeten zich diep, diep schamen.
    De voetbalclub zou het ontvangen geld meteen moeten terugstorten.

  6. Ik ben het met de vorige mailers eens.
    schandalig dat het zo maar kan terwijl de zorg geld nodig heeft er wordt wat af gekwantseld.
    Geen wonder dat de regering gaat korten als er zo met de subsidies gerommeld wordt.Geen wonder dat ze failliet zijn gegaan ze hebben een leiding in groningen wat helemaal niet deugd.En de mensen zijn daar de dupe van.
    Het is wel verwonderlijk dat de mensen dit allemaal pikken en niet in opstand komen.En de bonden waar blijven die??
    Hetgeld wordt gebruikt om de leiding te spekken .Wat hebben ze gedaan met die millioenen en wie laat dat zo ver komen .
    Zijn de accountens verdwenen van de regering om dit te controleren.

  7. Zijn we met z’n allen nou niet in staat om dit soort OVERTREDINGEN te stoppen?!
    Dai is nu eenmaal het gevolg van de marktwerking, zegt de directuer. M.a.w. ik kan er ook niks aan doen. Idem dito wat de beloningen betreft. Lees daarover bijv. in Trouw van 10-8 het artikel van Henk Schraa, voormalig hoof P&O in de zorgsector. Iemand die de feiten kent dus. Hij schrijft: De extra gelden van Klink en zijn voorgangers zijn opgegaan aan slarisstijgingen van directies, fusie- en verbouwkosten. Het gaat niet meer om cde zorg maar status en eigen belang van de mensen die dat gewoon zelf kunnen beslissen en waar de patient/client de dupe van is. Waarom komen er geen uitdrukkelijke protesten van de landelijke clienten- en patienten-organisaties? Of behoren die ook al tot die kliek c.q. zzitten zij in de wachtkamer…=

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.