Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sponsor welzijnssector verliest miljard euro

Door de waardevermindering van de aandelen Fortis is het vermogen van het VSB-fonds met ongeveer een miljard euro afgenomen. Dat meldt de Volkskrant woensdag. Het VSB-fonds sponsort onder meer veel projecten in de welzijnssector. 'Lopende afspraken komen we gewoon na.'
Sponsor welzijnssector verliest miljard euro

Door Alexandra Sweers – Ruim de helft van het vermogen van het VSB-fondsbestond vorig jaar uit aandelen Fortis, die nu bijna niets meer waard zijn. Het vermogen van het fonds bedroeg vorig jaar ruim 2 miljard euro, wat al een half miljard minder was dan eind 2006, aldus de Volkskrant

Extra
Het VSB-fonds ondersteunt jaarlijks zo’n tweeduizend initiatieven op de terreinen mens en maatschappij, natuur en milieu, kunst en cultuur en sport. Dat doet het door geld te doneren aan projecten die volgens het fonds ‘iets extra’s toevoegen aan de Nederlandse samenleving’. In de welzijnssector steunt het fonds voornamelijk projecten die de kwaliteit van het leven, de arbeidsparticipatie, de erkenning van diversiteit en de versterking van vrijwilligers bevorderen.

Zorgen
Een woordvoerder van het fonds laat weten dat lopende projecten die geld toegekend hebben gekregen zich geen zorgen hoeven te maken. Zij zullen het beloofde geld ontvangen. Dit geldt ook voor projecten die afspraken hebben voor meerdere jaren. De tegenslag zorgt er wel voor dat het budget wordt bijgesteld.

Onderzoek
Voor 2008 betekent dit dat het fonds het budget van 72 miljoen euro terugbrengt naar 62 miljoen euro. Dit gaat ten laste van de oriëntatie op wetenschappelijk onderzoek, waarmee het fonds dit jaar juist was begonnen. Volgens de woordvoerder was hier 15 miljoen euro voor uitgetrokken waarvan 5 miljoen euro al is uitgegeven. Omdat de plannen hiervoor nog in de oriëntatiefase zaten, wordt geen project hier de dupe van, aldus de woordvoerder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.