Soms kan de blauwe pet meer motiveren dan de zoveelste hulpverlener’

Ondanks dat vrijwel iedereen in het werkveld het erover eens is dat de problemen van multiprobleemgezinnen in samenhang met elkaar aangepakt moeten worden, blijkt het in de praktijk lastig een echte integrale aanpak te verwezenlijken. Majone Steketee: ‘In de samenwerking tussen sociaal domein en veiligheid en justitie is veel meer mogelijk dan hulpverleners vaak denken.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
multiprobleemgezin
Foto: iStock

Majone Steketee is algemeen directeur van het Verwey-Jonker Instituut. In opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid bracht zij, onder andere met collega Katinka Lünneman en in samenwerking met RadarAdvies, de huidige stand van zaken rondom de aanpak van multiprobleemgezinnen in beeld. Resultaat is het rapport Domein overstijgende aanpak MPG, voorbij de scheiding tussen veiligheidsdomein en zorgdomein. Doel was om uit te zoeken wat veiligheidspartners kunnen bieden in de aanpak van multiprobleemgezinnen en het voorkomen van verdere escalatie en strafbaar gedrag. Conclusie? Er is meer mogelijk, en wenselijk, dan nu gebeurt en gedacht wordt.

Vanuit eigen perspectief

‘Het

0
914

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.