Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Sociale werkers meer geconfronteerd met armoede’

'Armoede en sociale uitsluiting' is het thema van de enquête onder frontliniewerkers. Via de website van kenniscentrum MOVISIE kunnen beroepskrachten en vrijwilligers in de sociale sector de enquête invullen.
'Sociale werkers meer geconfronteerd met armoede'

De deelnemers aan de enquête worden uitgenodigd de resultaten te bespreken op een congres in het najaar. ‘Aan de hand van de enquêteresultaten worden aanbevelingen opgesteld’, zegt Bard Briels, projectleider van MOVISIE. ‘Werkers in de sociale sector kunnen die aanbevelingen gebruiken in hun eigen werk. Of je maakt gebruik van bewezen effectieve methoden om sociale uitsluiting door armoede te vermijden.’

Jaarlijks
MOVISIE houdt jaarlijks een enquête over een nieuw maatschappelijk thema. De enquete kan via www.movisie.nl/frontliniepanel worden ingevuld. Op de website is te kiezen uit drie vragenlijsten: voor beroepskrachten, voor vrijwilligers en een vragenlijst voor ZZP’ers. Tot 14 augustus kunnen werkers uit de sociale sector de enquête invullen op de website van MOVISIE.

Gezinnen
‘Uitvoerders worden in hun werk steeds meer geconfronteerd met sociale uitsluiting door armoede in gezinnen’, zegt Bard Briels. Het CBS berekende dat in 2009 één op de twaalf huishoudens op of rond de armoedegrens zat. De armoedegrens ligt bij het niet zelf kunnen bekostigen van primaire levensbehoeften, daarbij ook ontspanning en vakantie.

Stedenestafette
In het najaar organiseert MOVISIE een bijeenkomst waarop de resultaten van de enquête worden besproken met sociale werkers. Alle deelnemers aan de enquête worden hiervoor uitgenodigd. Briels: ‘We sluiten aan bij de stedenestafette, waarbij 30 gemeenten speciale aandacht besteden aan armoedebeleid.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.