Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sociale samenhang is belangrijke geluksfactor

Mensen varen wel bij sociale samenhang. Zij ervaren daardoor geluk en tevredenheid, blijkt uit de maandag gepubliceerde Bevolkingstrends van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het derde kwartaal van dit jaar. Wie zich inzet als vrijwilliger blijkt doorgaans gelukkiger en tevredener met zijn of haar leven dan mensen die dat niet doen.
Sociale samenhang is belangrijke geluksfactor

Mensen die vaak contact hebben met familie, maandelijks meedoen met activiteiten van een vereniging en in een buurt wonen waar een goede sfeer heerst, geven vaak aan dat ze gelukkig zijn. Ook het omgaan met vrienden en buren is belangrijk voor geluk en voor tevredenheid.

Buren

Buren zijn belangrijk. Het merendeel van de Nederlanders kan bij buurtgenoten terecht voor praktische hulp. Voor emotionele hulp ligt dat moeilijker, maar toch kan ruim de helft van de mensen na een droevige gebeurtenis bij buren terecht.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

 1. De sociale samenhang (cohesie met mooi woord) zou je ook nog meer kunnen bevorderen door mensen te helpen over hun vraagverlegenheid heen te komen.
  Dat kun je, is mijn praktische ervaring, bv doen door meer durftevragen sessie te organiseren, waarin mensen aan de ene kant leren een goed vraag te stellen en aan de andere kant veel hulp krijgen bij het oplossen van hun vraag.
  Ik zou graag mijn bijdrage willen leveren in buurt-projecten op dit onderwerp, hoe pakken we dat aan?
  Ik ben sinds januari 2009 begeleider van dit soort sessies, samen met zo´n 15 collega begeleiders die over heel Nederland wonen.
  Zie ook de website : http://www.durftevragen.com voor meer informatie hierover.
  Hier kun je een kort filmpje zien over wat en hoe dit is : http://www.youtube.com/watch?v=HtNlOHyBiXE
  Ingeborg van Meggelen
  uit Haarlem en Leende

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.