Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sociaal werker moet relatieproblemen aan de orde stellen

Individuele relatieproblemen tussen volwassenen zijn voor sociaal professionals een no-go gebied. Dat stelt lector Wim Dekker in zijn promotieonderzoek naar de betekenis van het gezin in het sociaal werk. Professionals werken in een gezin wel aan de ouder-kind relatie, maar zij voelen zich niet bekwaam, of hebben geen mandaat, om de relatie tussen de volwassenen aan de orde te stellen. Daarmee laten ze een belangrijk onderdeel van de hulp liggen, vindt Dekker.
Foto: Fotolia

Het sociaal werk heeft geen helder gezinsconcept, stelt Wim Dekker in zijn promotieonderzoek “Ergens bij horen”. Dekker onderzocht ‘het spreken over het gezin door het sociaal werk door de sociologie van de laatmoderne samenleving, redes van lectoren interviews met sociaal werkers te analyseren’. Het gezin is bepaald niet uit beeld. Zo is er een ‘grote behoedzaamheid om kinderen uit huis te plaatsen’, meent Wim Dekker, lector aan de christelijke hogelschool in Ede. In zijn proefschrift

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.