Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sociaal agoog in ggz mag registreren

Veel sociaal agogen en maatschappelijk werkers in de ggz en verslavingszorg hebben wel de vereiste ervaring en competenties, maar geen certificaat ggz-agoog. Zij mogen nu in het register voor ggz-agogen.

Maatschappelijk werkers en sociaal agogen die in de afgelopen 5 jaar gemiddeld 16 uur per week op hbo-niveau hebben gewerkt in de ggz,kunnen tot 31 december 2016 gebruik maken van de overgangsregeling om zich in het register voor ggz-agogen te registreren. Dat zegt de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW).

Beroepsregister
De beroepsvereniging heeft samen met het COOAB 2.0 in 2015 een beroepsregister voor ggz-agogen geopend om de kwaliteit van deze professionals te waarborgen. Het doel van deze beroepsregistratie is om competente ggz-agogen met voldoende kennis en ervaring een keurmerk te geven.

Competenties
‘Er zijn veel sociaal agogen -vaak met SPH- of MWD-achtergrond- binnen de ggz en verslavingszorg die de afgelopen jaren een breed palet aan opleidingen en ervaringen hebben verworven. Velen van hen voldoen qua competenties aan dat wat van een ggz-agoog gevraagd mag worden’, zegt de BPSW. ‘We willen ook deze groep de kans geven een beroepsregistratie aan te vragen.’

Overgangsregeling
De overgangsregeling geldt voor maatschappelijk werkers en sociaal agogen die minimaal 5 jaar voorafgaande aan de aanvraag aantoonbaar (gemiddeld) minimaal 16 uur per week uitvoerend werkzaam zijn geweest in het ggz-werkveld op hbo-niveau. Als bewijs moet je een diploma hbo SPH of MWD overleggen. Werkervaring toon je aan met een werkgeversverklaring of een arbeidsovereenkomst. Ook geldt het voor professionals die minimaal 2 jaar geregistreerd zijn als maatschappelijk werker of sociaal agoog bij Registerplein.

Wil je gebruik maken van de overgangsregeling, dan moet je uiterlijk 31 december 2016 een aanvraag voor registratie hebben ingediend bij Registerplein en voldoen aan de gestelde eisen. Bekijk hier het Stappenplan registratie als professional

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.