Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slob: schiet op met verdrag gehandicapten

De ChristenUnie wil dat Nederland voortmaakt met het ratificeren van een verdrag van de Verenigde Naties over mensen met een handicap of beperking. ‘Dit wordt steeds maar vooruitgeschoven, terwijl al onze buurlanden deze stap al jaren geleden hebben gezet’, stelt ChristenUnie-leider Arie Slob.
Slob: schiet op met verdrag gehandicapten

Het verdrag zorgt ervoor dat mensen met een handicap tegen minder problemen aanlopen. Zo is afgesproken dat informatie, gebouwen en het openbaar vervoer toegankelijk moeten zijn voor mensen met een beperking. Slob vindt het belangrijk om de afspraken te bekrachtigen, omdat ‘ook iemand in een rolstoel gebruik moet kunnen maken van het openbaar vervoer, of zonder problemen moet kunnen winkelen.’

Actie

Hij vindt dat de regering te lang heeft gewacht met de ratificatie. ‘Ik begrijp niet waarom dit zo lang moet duren.’ Slob zal daarom tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Volksgezondheid begin november een motie indienen om zo de regering tot actie te dwingen. Hij hoopt op steun van andere partijen.

Belang

De ChristenUnie zwengelt de kwestie woensdag aan omdat het dan de dag van de Verenigde Naties is. Samen met andere partijen zal Slob in de Tweede Kamer praten over het belang van ratificatie van het verdrag voor gehandicapten. Aan het gesprek zullen ook maatschappelijke organisaties meedoen, zoals de Landelijke Cliëntenraad en het Dovenschap.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.