Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slachtoffers loverboys naar India

Enkele tientallen slachtoffers van loverboys gaan een half jaar werken in kindertehuizen in India. Op die manier moeten ze los komen van de betoverende invloed van hun charmante pooiers.

Loverboys zijn inmiddels een bekend verschijnsel: allochtone, veelal Marokkaanse jongens die jonge meisjes inpalmen met cadeautjes en begrip, ze smoorverliefd maken om ze uiteindelijk de prostitutie in de dwingen. Meisjes die slachtoffer zijn geweest van loverboys blijven meestal zwaar onder invloed van hen. Zelfs al hebben ze al een tijd geen contact meer, het gebeurt dikwijls dat de meisjes opnieuw voor ze vallen zodra ze hen tegenkomen. Dat mechanisme van afhankelijkheid wil de Hoenderloo Groep, onder meer bekend van de Glen Mills School voor jongens uit straatbendes, doorbreken.

Einde betovering
Om een einde te maken aan de betovering gaan in totaal 32 van deze meisjes een half jaar werken in kindertehuizen in India, samen met hun ouders en onder begeleiding van hulpverleners van de Hoenderloo Groep. De instantie heeft zes mensen aangetrokken en opgeleid voor de begeleiding in India. De eerste acht meisjes zullen nog voor de zomer naar het Aziatische land vertrekken.

Lef
Het project heet Valor, oftwel ‘Lef’. Dat moeten de meiden namelijk hebben om weer een zelfstandig bestaan op te bouwen. Door een half jaar te wonen, te werken en te leren in India moeten ze afkicken van hun obsessieve liefde. En door het werk dat ze gaan doen in de kindertehuizen van de Don Bosco Stichting kunnen ze hun negatieve zelfbeeld overwinnen. Het project zal twee jaar duren. De provincie Zuid-Holland heeft er zeshonderdduizend euro voor uitgetrokken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.