Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Daders van online seksueel geweld (her)kennen geen grenzen

Een jongen stuurt een dickpick om een meisje te imponeren. Het meisje negeert hem wijselijk, zoals haar dat geleerd is. Maar de jongen gaat vervolgens door om toch de aandacht van het meisje te krijgen. ‘Seksuele intimidatie is vaak het gevolg van het niet goed kennen van de grenzen en wensen van jezelf en van de ander’, aldus Jacqueline Kleijer van Opvoeden in Liefde.
Seksuele intimidatie
Foto: Kirill / stock.adobe.com
Premium

Het CBS bracht onlangs onderzoeksresultaten naar buiten waaruit blijkt dat in 2020 ruim vijf procent van alle zestienplussers te maken heeft gehad met een vorm van seksuele intimidatie. In totaal gaat het daarmee om ruim 750.000 slachtoffers. Slachtoffers van online seksueel geweld binnen de onderzoeksgroep kregen veelal te maken met kwetsende opmerkingen of grapjes. Ook werden er ongewenst naaktfoto’s of seksfilmpjes gestuurd. Jacqueline Kleijer geeft trainingen en advies over dit onderwerp. Ook verzorgt zij

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.