Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Seksuele diversiteit: hoe anders mag je zijn?’

Een selectie van 20 projecten voor de Diversiteitsprijs in 2009 zijn gebundeld in een boek. De projecten laten elk op hun eigen manier zien dat het prima is om 'anders' te zijn.
'Seksuele diversiteit: hoe anders mag je zijn?'

Het spel ‘Wie van de drie is homo?’ voor scholen en een samenwerkingsverband van Marokkaanse en lesbische meiden staan in de publicatie beschreven. In het boek ‘Seksuele diversiteit: hoe anders mag je zijn?’ worden 20 vernieuwende initiatieven gepresenteerd die op een positieve manier invulling geven aan seksuele diversiteit op lokaal, regionaal of landelijk niveau.

Vooroordelenvoetbalteam
Andere voorbeelden uit het boek zijn een maatjesproject voor homoseksuele asielzoekers en een borrel voor roze buurtgenoten in Amsterdam. Ook staat het ‘vooroordelenvoetbalteam’ er in dat homoseksualiteit in de sport aan de orde stelt. De publicatie wordt gepresenteerd in aansluiting op het debat ‘Dames, heren of anderen?’ dat op 20 juni 2010 vanaf 20.00 uur plaats vindt tijdens het MidZomerGracht Festival in Utrecht.

Oplevert
Per project wordt kort beschreven wat de formule is, wat het project oplevert, met wie er is samengewerkt en wat de kosten zijn. Verder vindt de lezer bij elk project handige tips én een webadres voor meer informatie. Doel is om met de publicatie extra aandacht te schenken aan de acceptatie van seksuele diversiteit. Het dient als inspiratie voor beroepskrachten én vrijwilligers bij scholen, gemeenten, welzijnsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties.

Migranten
Bij MOVISIE is ook verschenen de toolkit ‘Ketenaanpak voor migranten met homoseksuele gevoelens’. Met informatie over zo’n aanpak en tips voor gemeentelijk beleid, hulpverlening en lokale welzijnsorganisaties. Naar schatting heeft acht procent van de Nederlanders homoseksuele gevoelens, daaronder uiteraard ook niet-westerse migranten. De hulp en ondersteuning aan deze laatste groep is gericht op empowerment en bestaat idealiter uit een combinatie van praktische en psychosociale hulp.

Kruispunt
Volgens Josee Rothuizen, senior adviseur Diversiteit bij MOVISIE bevinden de vragen van deze groep bevinden ‘zich op het kruispunt van homospecifieke en interculturele hulpverlening. Op dit moment missen veel hulporganisaties kennis en inzicht in de problematiek en in de hulpbehoefte van deze specifieke doelgroep. Vaak is ook de drempel naar reguliere hulpverlening voor deze groep te hoog.’

De publicatie ‘Seksuele diversiteit: hoe anders mag je zijn?’ is te bestellen via www.movisie.nl/publicaties Via deze website kan de publicatie ook gratis gedownload worden.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Movisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.