Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Segway-step tijdelijk toegestaan voor gehandicapten

Minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) geeft aan een kleine groep gehandicapten toestemming voor het gebruik van de Segway-step, zolang het onderzoek naar de verkeersveiligheid van het vervoermiddel niet is afgerond.
Segway-step tijdelijk toegestaan voor gehandicapten

De Segway wordt tijdelijk toegestaan als gehandicaptenvoertuig. Deze mag alleen op de stoep rijden en niet sneller gaan dan zes kilometer per uur. Minister Camiel Eurlings komt daarmee tegemoet aan enkele Kamerleden die aan wilden weten of de step op de openbare weg kan worden toegelaten.

Met zijn voorstel voorkomt Eurlings dat Segway-gebruikers met een handicap gedurende het onderzoek het zonder hun elektrische vervoermiddel moeten doen. Eurlings verwacht dat het onderzoek binnen zes maanden is afgerond.

Verkeersveiligheid

Eurlings beschouwt de step als een interessante ontwikkeling, maar een zorgvuldige afweging is belangrijk. Uit andere onderzoeken blijkt dat de keuze om de Segway op de openbare weg toe te laten hangt af van de lokale verkeerssituatie en verkeersveiligheid. ‘We moeten de tijd nemen om daar zorgvuldig naar te kijken’, zegt Eurlings.

Wat betreft Eurlings blijft maar een beperkte groep tijdelijk de step gebruiken. Hij denkt daarbij vooral aan long- en hartpatiënten die dan overigens wel goed moeten kunnen balanceren met de elektrische step.

In Nederland rijden enkele honderden Segways. Bedrijven gebruiken de step binnenshuis. De politie gedoogde de Segway tot 1 januari op de openbare weg. Sindsdien dreigt boete of inbeslagname, omdat het volgens de wet een bromfiets is en het type niet is goedgekeurd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer

(RDW).

Meer weten? Lees dan ook de
href=”https://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html”>gratis

Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich


href=”https://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html”>hier

aanmelden.
href=”http://vedm.net/click2?l=YWHq3&m=vAQj&s=kauzQ3″ target=_blank

name=Nieuwsbrief>Door hier te klikken leest u de laatste

editie.

Reageer op dit bericht:
href=”mailto:zorgenwelzijn@reedbusiness.nl”>zorgenwelzijn@reedbusiness.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.