Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Segregatie in Amsterdam neemt toe

De etnische segregatie in het wonen is in de afgelopen jaren doorgegaan. Verschillende herkomstgroepen wonen in toenemende mate geconcentreerd. Dat blijkt uit het dinsdag verschenen rapport Diversiteit in Perspectief van de hoofdstedelijke dienst onderzoek en statistiek.
Segregatie in Amsterdam neemt toe

Opvallend is dat de positie van de tweede generatie niet-westerse allochtonen op de woningmarkt beter is dan die van de eerste generatie. Vooral Turken wonen ruimer en kopen vaker een huis in plaats van dat ze er een huren.

Opgegroeid
De onderzoekers hebben echter de indruk dat zij dan toch blijven wonen in de buurten waarin ze zijn opgegroeid. Ook op het gebied van inkomen groeiden de verschillende bevolkingsgroepen de afgelopen jaren uit elkaar. De stijging ervan bij westerse allochtonen en autochtonen was groter dan die bij niet-westerse allochtonen.

Cohen
Een jaar geleden bleek al uit een ander rapport dat de tweedeling in Amsterdam de afgelopen jaren toenam. Autochtonen en westerse allochtonen profiteerden van de aantrekkende economie, terwijl het inkomen van niet-westerse allochtonen achterbleef en hun werkloosheid nog steeds hoog was. Burgemeester Job Cohen sprak daar tijdens zijn nieuwjaarstoespraak nog zijn zorgen over uit. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.