Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schuldhulpverlening nieuwe stijl heeft succes

In 2008 is het aantal geslaagde schuld-regelingen door leden van de NVVK gestegen naar 33 procent. Een jaar eerder was dat nog 22 procent. Het uitvalpercentage daalde naar 27 procent in 2007. Dat blijkt uit de eerste resultaten over 2008 die de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK), de vereniging van kredietbanken, bekend heeft gemaakt.
Schuldhulpverlening nieuwe stijl heeft succes

De doorverwijzing naar de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) is gedaald door het succes in het minnelijke traject. In dit traject werken schuldeisers mee aan de totstandkoming van een schuldregeling.
   
Nieuwe stijl
De NVVK dankt het succes naar eigen zeggen vooral aan de invoering van ‘schuldhulpverlening nieuwe stijl’. Deze aanpak houdt in dat schuldhulpverlening meer op maat gesneden wordt en werkt vanuit het idee eerst rust (stabiliteit) te bereiken in de vaak ogenschijnlijk uitzichtloze situatie van de cliënt; daarna wordt met de problemen aan de slag gegaan. 
   
Voortzetting
De leden van de NVVK gaan in 2009 verder met het doorvoeren en verbeteren van ‘schuldhulpverlening nieuwe stijl’, aangezien de effectiviteit ervan blijkt uit cijfers. De NVVK verwacht daarom de komende jaren nog hogere slagingspercentages te kunnen presenteren.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: NVVK

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.