Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Schuldhulp Amsterdam: meer slagkracht nodig’

Door de schuldhulpverlening meer slagkracht te geven, kan de gemeente Amsterdam mensen die in geldproblemen zitten effectiever helpen. Dat stelt de Gemeentelijke Ombudsman, Ulco van de Pol, in zijn dinsdag verschenen rapport.
'Schuldhulp Amsterdam: meer slagkracht nodig'

De ombudsman stelt vast dat vorig jaar voor ‘slechts’ 23 procent van de 12.000 aanvragers een oplossing is gevonden. Bovendien verlaat ongeveer 40 procent voortijdig het traject.

Vertraging
De gemeente Amsterdam wil mensen met problematische schulden helpen daarvan af te komen, door schuldhulpbureaus of de gemeentelijke kredietbank. De ombudsman constateert in zijn rapport dat dossiers regelmatig vertraging oplopen, omdat processen niet goed op elkaar aansluiten. Bovendien aarzelen schuldeisers om aan schuldsanering mee te werken. Van de Pol pleit voor een betere overdracht en het actief benaderen van schuldeisers door de kredietbank.

Nazorg
Ook adviseert hij goede nazorg. Mensen moeten leren om structureel op een andere manier met geld om te gaan.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.