Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdamse welzijnsmedewerkers protesteren tegen aanbesteding

Rotterdamse welzijnswerkers maken zich grote zorgen over de plannen van de gemeente Rotterdam om het welzijnswerk met ingang van 2013 te gaan aanbesteden. Zij protesteerden daarom vanochtend op de Coolsingel.
Rotterdamse welzijnsmedewerkers protesteren tegen aanbesteding

De kwaliteit van de dienstverlening, en daarmee de sociale kwaliteit van Rotterdam wordt hiermee enorm aangetast, vinden de welzijnswerkers. Bij aanbestedingen gaat het meestal om de laagste prijsaanbieder: zoveel mogelijk diensten voor zo min mogelijk geld. Met name de meest kwetsbare groepen in onze samenleving zullen daaronder het meest lijden.

Ontslag
Een experiment in de Rotterdamse deelgemeente Charlois met aanbesteding van het welzijn heeft onlangs per direct geleid tot het ontslag van alle medewerkers van de welzijnsinstelling. Aanbestedingen in de thuiszorg, taalaanbieders, re-integratieaanbieders hebben laten zien hoe organisaties op prijs kapot werden geconcurreerd ten koste van duizenden werknemers en even zo vele hulpbehoevende cliënten. De plannen leiden daarom tot grote zorg en onrust bij bewoners en welzijnswerkers.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: APS/ Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.