Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam zet in op aanpak seksueel geweld

Vertegenwoordigers van het Erasmus MC, gemeente Rotterdam, politie Rotterdam, en Forensisch Artsen Rotterdam-Rijnmond (FARR) hebben nieuwe afspraken gemaakt over de aanpak van seksueel geweld in de regio. Onderdeel hiervan is de opening van een nieuwe locatie van het Centrum Seksueel Geweld in Rotterdam.
1-Misbruik-Fotolia.jpg
Mensen die kortgeleden een aanranding of verkracht hebben meegemaakt

Al sinds 2009 werken de partijen samen in de strijd tegen seksueel geweld. Op maandag 24 juli ondertekenden ze het convenant voor de opening van een nieuwe locatie van het Centrum Seksueel Geweld in hun stad. Verder staan in het convenant ook vernieuwde afspraken voor de samenwerking tussen de organisaties. De gemaakte afspraken gelden voor de komende vijf jaar.  

Centrum voor Seksueel Geweld

Mensen die kortgeleden een aanranding of verkracht hebben meegemaakt, kunnen dag en nacht terecht bij het Centrum voor Seksueel Geweld. Zij krijgen hier medische, psychologische en forensische hulp. Het doel is te voorkomen dat zij op verschillende plekken hulp moeten zoeken en iedere keer opnieuw hun verhaal moeten doen. Goede eerste opvang door specialisten verkleint het risico op medische problemen en psychische klachten aanzienlijk. Bovendien vergroot het de pakkans van daders.

Persoonlijk Zorgdossier

Slachtoffers die bij Centrum voor Seksueel Geweld Rotterdam komen, krijgen een Persoonlijk Zorgdossier waar zij zelf in kunnen lezen en schrijven. Het slachtoffer kan hulpverleners en mantelzorgers rechten geven om ook te lezen en te schrijven in het dossier. Hierdoor is er een optimaal overzicht van het welzijn van het slachtoffer en kan er tijdig worden ingegrepen als het minder goed gaat.

‘We willen eigenlijk niet geloven dat er mensen zijn die hun geslachtsdelen, handen of vingers in gaatjes van kinderen stoppen. Maar we moeten ons realiseren dat het gebeurt en dat de omvang en impact ervan enorm is.’ Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.