Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam pakt veelplegers aan

Met een 'persoonsgerichte aanpak' gaat Rotterdam proberen zo'n 400 veelplegers van zware geweldsmisdrijven op het rechte pad te krijgen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb kondigt in een brief die ze deze week op hun deurmat vinden, regelmatige huisbezoeken en maatregelen op maat aan. Dat maakt de gemeente woensdag bekend.
Rotterdam pakt veelplegers aan

200 draaideurcriminelen in andere Rijnmond-gemeenten krijgen de brief van hun eigen burgemeester. De geadresseerden wordt ook een kans aangeboden. Wie zich niet meer schuldig maakt aan zware misdrijven, kan hulp krijgen bij het vinden van scholing, werk en huisvesting.

Overvallen
In Rotterdam daalde het aantal overvallen sinds 2009, maar een plotselinge toename in de eerste twee maanden van 2012 baarde de burgemeester zorgen. Nieuwe cijfers laten inmiddels weer een flinke daling zien, ook ten opzichte van voorgaande jaren. In steden als Nijmegen en Amsterdam heeft de persoonsgerichte aanpak al vruchten afgeworpen.

Bron: ANP/ANP-Photo/Jerry Lampen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.