Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam maakt parkeren voor mantelzorgers meer toegankelijk

De gemeente Rotterdam gaat de speciale parkeervergunning voor hulpbehoevenden ook toegankelijk maken voor Rotterdammers met een op naam gestelde Wmo-beschikking. Sinds november vorig jaar kunnen hulpbehoevenden met een CIZ-indicatie hun mantelzorgbezoek voordelig laten parkeren met de speciale pas. De gemeente wil met deze uitbreiding een grotere groep ondersteunen.
Rotterdam maakt parkeren voor mantelzorgers meer toegankelijk

Met de vergunning en bijbehorende parkeerpas mantelzorg, kunnen de mantelzorgers 100 dagdelen van vijf uur tegen een gereduceerd tarief parkeren. Het tarief voor een dagdeel is 1,20 euro. Op de pas zit een chip waarmee bij de parkeerautomaat een parkeerticket door de mantelzorger gehaald kan worden. De parkeerkosten worden achteraf automatisch afgeschreven van de rekening van de vergunninghouder.

Grote steden
De parkeerpas mantelzorg is onderdeel van een breed ondersteuningspakket waarmee gemeente Rotterdam mantelzorgers wil bijstaan. In andere grote steden bestaat er ook een dergelijke regeling. In Utrecht kunnen mantelzorgers een vergunning aanvragen wanneer er sprake is van terminale mantelzorg. In Amsterdam kunnen hulpbehoevenden met een CIZ-indicatie aanspaak maken op een vergunning en in Den Haag geldt de vergunning enkel in een bepaalde wijk.

Mantelzorgers
Rotterdam telt circa 50.000 mantelzorgers. In de stad is ongeveer twintig procent van de parkeerplaatsen, betaald parkeren. Binnen het gebied waar betaald moet worden, wonen zo’n 5000 zorgbehoevenden die door 10.000 mantelzorgers worden geholpen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.