Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam begint werkloosheidsvrije wijken

Rotterdam begint dit voorjaar met een proefproject om de wijken Tarwewijk en Overschie werkloosheidsvrij te krijgen. ‘We bieden iedereen een baan aan die bij zijn kwaliteiten past. Het is misschien niet zijn droombaan, maar wel een opstapje’, zegt verantwoordelijk wethouder Dominic Schrijer dinsdag in een interview met de Volkskrant.
Rotterdam begint werkloosheidsvrije wijken

Van degene die weigert, wordt de bijstandsuitkering stopgezet. ‘Dat is juridisch mogelijk. Je krijgt alleen nog geld als je iets doet.’ Het gaat volgens de wethouder en PvdA-lijsttrekker om reguliere banen, leerwerktrajecten en vrijwilligerswerk. Schrijer hoopt dat de werklozen met een bijstandsuitkering binnen twee jaar doorstromen naar een echte baan.

Succesvol

De wijken Tarwewijk en Overschie kampen met een werkloosheid van tussen de 5 en 8 procent. In totaal moeten daar met het project circa 1200 mensen aan een baan worden geholpen. Als het project succesvol blijkt, moeten meer wijken werkloosheidsvrij worden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.