Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

PvdA wil in elke stad steunpunt mantelzorgers

Om mantelzorgers beter te kunnen ondersteunen wil de PvdA dat er in elke gemeente een steunpunt komt. Bij dat centrale punt kunnen jonge mantelzorgers advies krijgen van professionals en ook kan er betere voorlichting worden gegeven aan werkgevers en scholen. Dat staat in het plan 'steun de mantelzorger' van Tweede Kamerlid Grace Tanamal.
PvdA wil in elke stad steunpunt mantelzorgers
Foto: ANP

Het steunpunt is een plek waar mantelzorgers terecht kunnen met al hun vragen over financiële tegemoetkoming, over hoe je afspraken maakt met je werkgever, over respijtzorg, over cursussen en ondersteuning door professionals. Het steunpunt houdt contact met mantelzorgers zodat zij weten op welke ondersteuning ze kunnen rekenen en ze een vast aanspreekpunt hebben op wie ze kunnen bouwen, aldus het plan.

Jongeren

Vooral jonge mantelzorgers verdienen extra professionele ondersteuning, stelt de partij. Scholen moeten vroegtijdig problemen signaleren en ruimte bieden om kinderen extra ondersteunen bij bijvoorbeeld het huiswerk en sociale activiteiten. Vanuit het steunpunt worden jonge mantelzorgers geholpen om de hulp thuis te kunnen blijven combineren met sport, hobby’s en sociale activiteiten. Respijtzorg is voor hen ruim voorradig.

Gemeenteraad

Het plan is ondertekend door de lijsttrekkers voor de gemeenteraden de fractie in de Tweede Kamer. ‘De komende vier jaar zetten wij deze maatregelen gezamenlijk in om mantelzorgers alle hulp te bieden die ze kunnen gebruiken’, zo belooft de partij.

Bijstandsgerechtigden mogen als tegenprestatie ook zorgen voor een ziek familielid of kennis. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft dat gezegd bij de behandeling van de nieuwe bijstandsregels in de Tweede Kamer. Lees hier meer >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.