Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA: flink investeren in veilige wijken

De PvdA wil honderden miljoenen euro’s investeren om wijken veiliger en leefbaarder te maken. Vandalisme, fraude met uitkeringen en onbeschoft gedrag kunnen daarmee worden aangepakt. Dat zei PvdA-leider Job Cohen zaterdag tijdens een campagnebezoek aan Almere.
PvdA: flink investeren in veilige wijken

Per jaar willen de sociaaldemocraten 190 miljoen euro uittrekken om drieduizend extra wijkagenten en rechercheurs aan te stellen. Daarnaast moet er 265 miljoen euro beschikbaar komen om straatcoaches in de wijken aan de slag te krijgen. Zij moeten ervoor zorgen dat meer misdrijven worden voorkomen en worden opgelost en het gevoel van veiligheid vergroten.

Jongeren
Verder wil Cohen dat jongeren die in de fout gaan slimmer en doelmatiger worden gestraft. Ze moeten een straatverbod en een meldingsplicht opgelegd kunnen krijgen. Een wijkrechter zou volgens de PvdA jongeren die in wijken overlast veroorzaken, misdrijven of overtredingen begaan direct kunnen aanpakken.

Veiligheidsplan
Burgemeesters moeten van de PvdA een veiligheidsplan opstellen met lokale prioriteiten. De gemeenteraad moet dat goedkeuren. Bewoners moeten gevallen van overlast kunnen doorgeven aan lokale meldpunten. Daarnaast is het zaak dat brandweer, politie, gemeente en Belastingdienst samenwerken om problemen tegen te gaan.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: Valerie Kuypers/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.